Близо половината от гласувалите за ДПС-Ново начало са етнически турци. Общо 60%

...
Близо половината от гласувалите за ДПС-Ново начало са етнически турци. Общо 60%
Коментари Харесай

Тренд: Половината от гласувалите за ДПС-Ново начало са етнически турци

Близо половината от гласувалите за  " ДПС-Ново начало "  са етнически турци. Общо 60% от всички, дали своят вот за партията на Делян Пеевски, живеят в селата, а 22% в регионалните градове. При  “Алианс за права и свободи “ (АПС) на Ахмед Доган малко над две трети от вота е от етнически турци, а 80% от гласоподавателите живеят в селата. 

Това демонстрират резултати от екзит пол на социологическа агенция  " Тренд ".

Изследването е финансирано от " Нова броадкастинг груп " и " Евронюз ". 

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила сред всички възрастови групи, измежду висшистите и хората със приблизително обучение, живеещите в регионалните центрове и дребните градове, демонстрират данните на социолозите. Най-голям дял имат хората на възраст сред 40 и 60 година, от регионалните градове, със приблизително обучение.

" Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) се показва по-добре от междинното измежду по-младите възрастови групи до 40 година, допълват от " Тренд ".

Близо две трети от всички гласоподаватели на обединението са с висше обучение, а малко под една трета са софиянци. Общо 58% от всички дали своят вот за обединението са дами.

" Възраждане "  се показва най-добре в групата на междинната възраст - сред 40-59 година, като половината от подкрепилите ги са поданици на регионалните центрове.

Най-младият електорат в страната е на  " ИТН ", а 40% от всички дали своят вот за партията на Трифонов са под 40 години. Електоратът на МЕЧ също има по-висок дял юношески избор и над една пета от всички подали глас за партията на Радостин Василев са сред 18 и 29 години.

Общо 63% от всички дали своят вот за  " БСП-Обединена левица "  на тези избори са хора над 60 години. Избирателите им живеят най-вече в регионалните центрове и дребните градове.

От " Тренд “ допълват, че 65 на 100 от всички дали своят вот на изборите са взели решението за кого да гласоподават преди акцията, 16% - в границите на акцията, девет на 100 - в последните няколко дни, а 8% - в самия избирателен ден. 

 

Инфо: mediapool.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР